Black Hair Day

Zondag 3 augustus Black Hair Day op Kwaku in de Pompeia tent.
Haarshows en workshops over de do’s and don’ts voor black hair.

10537105_674847452600938_7746223483796710148_n

Zondag 3 augustus staat Kwaku in het teken van Kroes Haar. De organisaties Sheado en AfroChic zullen demonstreren wat er allemaal mogelijk is met kroeshaar. In Kwaku’s tentpodium Pomeia worden lezingen verzorgd, voorlichting gegeven en haarshow’s verzorgd.

Met Fleur Noire geeft Dominique Chantal Snip, eigenaar van Sheado, haar visie op de zwarte vrouw in al haar pracht en praal. Snip: “De afgelopen tijd is er veel negativiteit ontstaan over kroeshaar in de media. Met het zwijgen van de media lijkt het beeld te ontstaan dat het oké is om de zwarte vrouw op een dergelijke manier te bejegenen. Dat heeft weer zijn weerslag op de wijze waarop jonge meiden naar zichzelf kijken, alsof zij niet trots mogen zijn op hun natuurlijk kroeshaar. Dat moet veranderen.” Kwaku heeft de primeur om de eerste haarshow van Sheado te ontvangen. Met de haarshow wordt tevens het 1-jarig bestaan van de Sheado Natural Hair Spa & Salon in Den Haag gevierd.

RELATIE HAAR EN ZELFBEELD
‘Hairvolution’ is het thema van de door AfroChic te verzorgen interactieve lezing, geinspireerd door haar(dracht). “Ontdek de veerkracht van (kroes)haar”, menen de organisatoren. Wat is de relatie tussen tijd, haar en zelfbeeld? Kom met ons mee op een reis door de jaren heen en ontdek het verband tussen hoofddoeken en de slavenopstand, het gevolg van de uitvindingen van Madam CJ Walker en Garret A. Morgan, de politieke kracht van een afro, de afbrekende werking van relaxers en de opbouwende werking van bewustwording. Eenmaal beland in het hier en nu, leer jij hoe je eenvoudig en snel creatief kunt zijn met jouw haar middels kapsels die bij jouw zelfbeeld passen. (Zelf)kennis is macht. Dit is jouw kans om de ‘ African Heritage’ sieraden van AfroChic te kopen en tevens de natuurlijke handgemaakte producten van de sponsor van deze activiteit Stelleaux Naturals.

De ‘Black Hair Day’ is van 13:00 tot 18:30 uur. De lezing is van15:00 tot 16:00 uur

FBbanner_hairshow_450x400