PERSBERICHT – PERSBERICHT – PERSBERICHT – PERSBERICHT

 Het Kwaku Summer Festival en Global Dance Centre zijn een unieke samenwerking aangegaan voor de komende editie van het populairste zomerfestival van Amsterdam.

In het eerste, derde en laatste weekend zullen onder leiding van choreograaf Shaker steeds twee optredens worden verzorgd door professionele dansers op de podia Waterkant en Tha Block. Aan de optredens zijn publieke workshops gekoppeld, voor beginners en voor gevorderden.

Urban Dansscène

Global Dance Centre (GDC), bekend om haar waanzinnige urban dans optredens, is het niet meer weg te denken danscentrum in de Bijlmer.

GDC is voor alle leeftijden en opgericht om een belangrijke rol te vervullen in de ontwikkeling van de professionele en amateur urban danswereld. Vanuit alle uithoeken van het land komen dansers naar GDC voor haar lessen, masterclasses en workshops. In vier jaar tijd is GDC  een begrip geworden in de Nederlandse dansscène en een broedplaats voor talentontwikkeling.

Bekende persoonlijkheden als Dan Karaty, Kim-Lian, Patty Brard, Leontien Borsato, Angela Groothuizen en Eva Simons behoren tot het netwerk van GDC.

Nicholas ‘Shaker’ Singer

De 28-jarige Shaker werkte als choreograaf voor programma’s als So you think you can dance, The Ultimate Dance Battle en The Voice of Holland. Momenteel is hij jurylid in het dansprogramma Avro Junior Dance en choreografeert hij de nieuwe bioscoopfilm ‘Heksen Bestaan Niet’ met in de hoofdrollen Leontien Borsato, Aliyah Kolf en Jorgen Raymann. Zijn hiphop-choreografieën worden gebruikt door internationale

sterren als Afrojack en LMFAO. Dagblad Het Parool nomineerde de jonge ondernemer in 2012 voor de titel Amsterdammer van het jaar. Naast zijn televisiewerkzaamheden geeft hij leiding aan zijn dansscholen in Amsterdam en Almere. De combinatie van ondernemerschap en creativiteit is voor Shaker de perfecte combinatie.

Kwaku nu 5 weken lang

Het Kwaku Summer Festival duurt dit jaar 5 weken lang, elke zaterdag en zondag van 12 juli tot en met 10 augustus. De samenwerking met GDC is een mooie aanvulling op het programma. Naast de twee grote podia, Waterkant voor de mainstream acts, en Tha Block voor de jongere urban doelgroep, is er ook een maatschappelijk podium, Pompeia voor debat en informatie.

Voetbal is weer prominent aanwezig. Op het naastgelegen moderne sportcomplex in het Bijlmer Park wordt op alle drie voetbalvelden gespeeld. Daarnaast is er op het sportcomplex voor de jongste bezoekers ook veel sport, spel en muziek & dans in het speciaal daarvoor opgezette Kinderstad.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *