Molukse Dag op kwaku! 28 juli 2018

VOOR DE MOLUKSE DAG VAN 2019 KLIK HIER

 

 

 

De Molukse Dag op het Kwaku Summer Festival wordt dit jaar weer georganiseerd na het overweldigend succes van vorig jaar. Op zaterdag 28 juli 2018 zal de Molukse achtergrond, eten en cultuur in combinatie met entertainment centraal staan.

Op deze bijzondere dag zullen daarom weer verschillende Molukse artiesten, bands en culturele dansgroepen optreden. Diverse kraampjes staan met artikelen in kleding, kunst en cultuur van de Molukken op het festivalterrein. Tevens is er een uitgebreid Moluks Culinair eetstand met zitplaatsen, waar bezoekers kennis kunnen maken met Khas Maluku (typische Moluks).

Contact: MolukseDagKwaku@gmail.com

Multicultureel Nederland

Het Kwaku Summer Festival draagt met het organiseren van de Molukse dag een steentje bij aan de diversiteit van culturele activiteiten binnen het kader van de multiculturele samenleving die Nederland rijk is. Het is een evenement voor jong en oud, waarbij het delen en respecteren van elkaars cultuur voorop staat.

Het Kwaku Summer Festival is een van de grootste multiculturele festivals in Nederland en een van de grootste evenementen in Amsterdam. Het festival trekt jaarlijks tussen de 120.000 en 160.000 bezoekers en biedt het publiek verschillende tenten aan met thema’s en culturele dagen, wat voor een buitenlandse sfeer en internationale tintje zorgt.

Kwaku is een begrip geworden in Nederland en is ontstaan in 1975. Wat begon als een Surinaams onderonsje in de Bijlmermeer is uitgegroeid tot een multiculturele festival.

Het brengt Nederlanders en andere culturen die in Nederland wonen samen, dat zorgt voor een kleurrijk geheel van optredens, dans, film, muziek en natuurlijk voetbal.

Naast het Zuid Amerikaanse, Caribische, Indiase, Afrikaanse en multiculturele Europa heeft het festival een Oceanische tintje gekregen!

Traditioneel gezien, geografisch, etnisch en cultureel behoort de Molukken tot West-Melanesië. Ook hier zal aandacht aan besteed worden tijdens de 2e Maluku Day. Melanesië is samen met Polynesië en Micronesië een van de drie grote eilandengroepen in de Grote of Stille Oceaan die samen Oceanië vormen oftewel de Pacific.

molukse dag 2018

LINE UP

TRIJNTJE OOSTERHUIS
BERGET LEWIS
VINCHENZO
YOSINA
LATIFAH
TABITHA
CHELINA MANUHUTU
LADY BEE
DJ JEAN
JAYDEE
AMBOINA VOICE (Uit Maluku)
KELVIN FORDATKOSSU (GOYANG TOBELO)
THE BROTHERS TIMISELA
OCEANIKZ FT. TIGA BATANG RUMAH
DANI
LAGU MALUKU BAND
MARIA LEKRANSY
SUZANNE RASTOVAC
YOPI ABRAHAM
MAURICE RUGEBREGT
MIGUELL KAIDEL
DELTADUA
SABINE DISSELS-TULASEKET
JAIRA LUHULIMA
MALUKU SOUNDSYSTEM
NAFTHALY RAMONA
WERMANASSAR
BADAN KESANIAN
TIFA BUNJI
POLAWANO
DADATOKO HALMAHERA
PASUKAN HU’UL MACAN LOUNUSA
ANDREW ROOS
ANGELA TIMISELA
ROGERO
PAUL SALAKORY
Officiele opening door de burgemeester van AMBON.

P.S

De Molukse dag wordt mede georganiseerd door
http://www.tifamagazine.com

www.rhythmofmaluku.nl

www.tv-Maluku.com