Molukse dag op Kwaku! 30 juli 2016

MOLUKSE DAG OP KWAKU3kopie

 

 

molukse dagkopie

VOOR  DE MOLUKSE DAG VAN 2017 KLIK HIER

Op zaterdag 30 juli 2016 kunnen bezoekers op het grootste multiculturele festival in Nederland op een feestelijke manier kennis maken met de Molukse cultuur. Het is dit jaar precies 65 jaar geleden dat de eerste groep Molukkers aankwam in Nederland.

Het Kwaku Summer Festival draagt met het organiseren van de Molukse dag een steentje bij aan de diversiteit van culturele activiteiten binnen het kader van de multiculturele samenleving die Nederland rijk is. Het is een evenement voor jong en oud. Een internationale gebeuren, waarbij het delen en respecteren van elkaars cultuur voorop staat. Het festival trekt jaarlijks tussen de 120.000 en 160.000 bezoekers.

Molukse dag

Er zullen verschillende culturele Molukse dansen plaatsvinden uit verschillende delen van Maluku. In de avond zullen er verschillende Molukse bands en artiesten optreden. Buiten de grote tent staan de gehele dag verschillende standjes, met onder meer Molukse kleding, traditionele kunstnijverheid en culturele gebruiksvoorwerpen. Het programma met de line-up wordt volgende maand bekend gemaakt. Via Tifa Magazine wordt u op de hoogte gehouden.

Naast het Zuid Amerikaanse, Caribische, Afrikaanse en multiculturele Europa krijgt het festival nu ook een Oceanische tintje!

Traditioneel gezien, geografisch, etnisch en cultureel behoort de Molukken tot West-Melanesië. Ook hier zal aandacht aan besteed worden tijdens de Molukse dag. Melanesië is samen met Polynesië en Micronesië een van de drie grote eilandengroepen in de Grote of Stille Oceaan die samen Oceanië vormen oftewel de Pacific.

molukse dagkopie