Molukse Dag op kwaku! 27 juli 2019

De Molukse Dag op het Kwaku Summer Festival wordt dit jaar weer georganiseerd na het overweldigend succes van vorig jaar. Op zaterdag 27 juli 2019 zal de Molukse achtergrond, eten en cultuur in combinatie met entertainment centraal staan.

Op deze bijzondere dag zullen daarom weer verschillende Molukse artiesten, bands en culturele dansgroepen optreden. Diverse kraampjes staan met artikelen in kleding, kunst en cultuur van de Molukken op het festivalterrein. Tevens is er een uitgebreid Moluks Culinair eetstand met zitplaatsen, waar bezoekers kennis kunnen maken met Khas Maluku (typische Moluks).

Contact: MolukseDagKwaku@gmail.com

Multicultureel Nederland

Het Kwaku Summer Festival draagt met het organiseren van de Molukse dag een steentje bij aan de diversiteit van culturele activiteiten binnen het kader van de multiculturele samenleving die Nederland rijk is. Het is een evenement voor jong en oud, waarbij het delen en respecteren van elkaars cultuur voorop staat.

Het Kwaku Summer Festival is een van de grootste multiculturele festivals in Nederland en een van de grootste evenementen in Amsterdam. Het festival trekt jaarlijks tussen de 120.000 en 160.000 bezoekers en biedt het publiek verschillende tenten aan met thema’s en culturele dagen, wat voor een buitenlandse sfeer en internationale tintje zorgt.

Kwaku is een begrip geworden in Nederland en is ontstaan in 1975. Wat begon als een Surinaams onderonsje in de Bijlmermeer is uitgegroeid tot een multiculturele festival.

Het brengt Nederlanders en andere culturen die in Nederland wonen samen, dat zorgt voor een kleurrijk geheel van optredens, dans, film, muziek en natuurlijk voetbal.

Naast het Zuid Amerikaanse, Caribische, Indiase, Afrikaanse en multiculturele Europa heeft het festival een Oceanische tintje gekregen!

Traditioneel gezien, geografisch, etnisch en cultureel behoort de Molukken tot West-Melanesië. Ook hier zal aandacht aan besteed worden tijdens de 4e Maluku Day. Melanesië is samen met Polynesië en Micronesië een van de drie grote eilandengroepen in de Grote of Stille Oceaan die samen Oceanië vormen oftewel de Pacific.

molukse dag 2018

P.S

De Molukse dag wordt mede georganiseerd door
http://www.tifamagazine.com

www.rhythmofmaluku.nl

www.tv-Maluku.com