PROGRAMMA

zaterdag 13 juli

 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 

Waterkant Podium

TRAFASSI
July 13th 21:00 - 22:00
Trafassi (Surinaams voor op een andere manier) is een Surinaams-Nederlandse allround-feestband rond zanger-percussionist Edgar 'Bugru' Burgos, een neef van Lieve Hugo. Trafassi speelt een mengeling van Caribische stijlen, top 40-hits en eigen materiaal. Zij scoorden hits als "Wasmasjien" (1985), "Lollypop" en "Punani". 
HET ARCHIEF
July 13th 18:00 - 19:00
HET ARCHIEFWat zou Nederpop betekenen zonder zijn eigen Archief? Kent u ze nog, de meezing hits van toen? Nummers als ‘Even aan mijn moeder vragen’, ‘Daar gaat ze’ en ‘Suzanne’, ga zo maar door. De muziek van Het Archief is een ode aan de Nederpop van toen, maar nu gehuld in een reggae jasje.Het Archief is opgericht door Gino Doorson en Dillon Lewis. Samen hebben ze een indrukwekkende staat van dienst en gewerkt met mensen als Boaz vd Beats, Mr Polska, Ronnie Flex, Dyro, Sizzla, Broederliefde, Candy Dulfer, Glennis Grace en Berget Lewis, Robin Thicke, Gloria Estefan. Niet alleen zorgt de muziek voor mooie herinneringen. Met de positieve en vrolijke energie die de nieuwe producties aan de songs geven, spreken ze een breed publiek aan. Jong en oud. Een jaar intensief samenwerken heeft een aankomende EP met vijf liedjes opgeleverd. Deze zal binnenkort verschijnen. Samen met hun live band zijn ze klaar om Nederland en Belgie te gaan veroveren.
 
MEGAVIBES
July 13th 16:45 - 17:30
 
CHEYENNE TONEY & FAMILY
July 13th 19:30 - 20:30
Met o.a Giefa Sparkle, Sophia Mason, Sherefa Yorks
CHEYENNE TONEY & FAMILYCheyenne Toney debuteerde in 2013 op 18-jarige leeftijd in de tv hit-show ‘The Voice Of Holland’ en schopte het tot de halve finale. Met haar schitterende vertolking van Stromae’s ‘Formidable’ wist ze vele harten te veroveren en haalde ze de nummer 1 positie in de Nederlandse hitlijsten. In de daaropvolgende tijd trad ze op met Marco Borsato (een duet in zijn Ziggo Dome concertseries), met de legendarische Sister Sledge en mocht ze een fantastisch optreden geven bij Humberto Tan’s hit-concept ‘Let’s Dance’, wederom in een uitverkocht Ziggo Dome. In 2015 bracht ze een EP (‘Mijn Hart’) uit en heeft zich sindsdien toegelegd op het schrijven van meer eigen materiaal. Cheyenne heeft een bijzondere en krachtige stem met een uniek rauw randje waarmee ze haar publiek weet te raken. Haar muziek omschrijft zich het beste als een mix van
Urban en Pop met een Caribisch tintje. De singles ‘Hartslag’ en 'Zonnebloem' waren een
samenwerking met producers Kris Salvathore & Jeremiah Jhauw (YR$ TRLY) en met name ’Hartslag' heeft bijzonder goed gescoord op Spotify met meer dan 1 miljoen plays.

Cheyenne Toney staat voor Body Positivity. What you see is what you get. Zij is er zich van bewust hoe belangrijk het is om je prettig in je vel te voelen. Ze is stoer maar kan zich ook kwetsbaar opstellen. Zij vult het gat tussen Pop en Urban met haar muziek en sterke zanglijnen. Deze power vrouw laat haar stem voor zich spreken zowel op de plaat als on stage. Je kan haar vergelijken met artiesten als Mary J Blige, Sia en Alicia Keys.
 
Gilly Gonzales
July 13th 14:00 - 15:45
 
 

Tha Block Podium

Brooksjourney
July 13th 18:00 - 18:20
BrooksjourneyBrooksJourney is on a journey: to exelerate, to succeed, to grow and inspire. He has always been aming high, setting high expectations for himself.
With his lyrics he wants to uplift the people around him. Entrust them to pursue their dreams, as he did too. Being a soccer player at heart, Brooks will always be able to live it out on the soccerfield where he shared alot of childhood memories.
 
CHO
July 13th 21:00 - 21:30
CHOMet hits als ‘Misschien wel hè, ‘Ik mis je’ en ‘Popalik’ heeft Cho de afgelopen jaren een stevige basis gelegd voor zijn naam in de Nederlandse hiphop game. Zijn tracks genieten miljoenen streams en niemand kan om zijn creatieve stemgebruik, unieke flow en stijlvolle voorkomen heen. De fans hebben lang moeten wachten maar in 2019 komt dan toch echt de opvolger van Cho’s laatste album ‘Knock Knock 3’ en daarmee zou het zomaar eens zijn jaar worden!
 
AVION BOYS
July 13th 17:00 - 18:00
 
JAYH JAWSON
July 13th 19:00 - 19:30
JAYH JAWSON
Hit na hit na hit na hit. Jayh Jawson had dit als laatste verwacht als je dit tegen hem had gezegd aan het begin van zijn carrière.

De geboren Amsterdammer kwam via de kerk al op jonge leeftijd in aanraking met muziek, waar hij piano en basgitaar leerde spelen. Hij begint te zingen in 2002, als hij voor raplegend Rocks van THC een demo refrein bedenkt en inzingt met de gedachte dat het later door iemand anders wordt ingezongen. Rocks besluit echter Jayh zijn vocalen te houden, waardoor voor het eerst bij Jayh het gevoel ontstaat dat hij hier meer mee moet doen.

Als producer is het gelijk raak: samen met Reverse produceert (en rapt) hij de soundtrack voor de film “het Schnitzelparadijs”. Dit resulteert in de mega-hit Wat Wil Je Doen van The Partysquad.  Verder levert hij nog bijdrages aan de albums van Lange Frans en Baas B (Verder) en Dio (Rock&Roll).

In 2008 brengt Jayh zijn eerste eigen product uit. In samenwerking met DJ MBA brent hij de gratis mixtape “Jayh.nl” uit.  De nummers Mijn Baby en Delilah groeien uit tot hits op verschillende Urban radiostations. Door zijn keuze voor Nederlandse R&B groeit Jayh uit tot een publiekslieveling en begint regelmatig boekingen te krijgen.  Met het tekenen van een platencontract bij Top Notch en door de miljoenen views bij de videoclips van Mijn Baby en Mijn Hossel kan Jayh zich volledig focussen op zijn carrière. Hij re-released de ‘’Jayh.nl’’ mixtape met remixes, extra gastcoupletten en vier nieuwe tracks. Daarnaast stort hij zich volledig op het maken van zijn officiële debuutalbum “Jayh Jawson”. Tussendoor werkt hij veel mee aan producties van collega’s, zo is hij onder andere te horen op de top 40 hits Ride en Ik ga Hard van The Partysquad.

Het langverwachte debuutalbum is een weerspiegeling van de albumtitel: Jayh staat voor de soulfull ballads en smoove nummers als Mijn Alles, Neem ‘T en Druppeltjes. Jayh Jawson staat weer rauw, energiek en lust, wat terug te horen is in bijvoorbeeld Never Nooit Vriendje en Sowieso. De eerste single van het album – Gek–  wordt gebruikt als de titelsong voor de speelfilm “de President”.

Jayh had hierna even een rustperiode nodig om na te denken over zijn eigen carrière. In de tussentijd bleef hij nog wel samenwerken, met onder andere The Partysquad voor de club classic Helemaal Naar De Klote. De laatste samenwerking met Top Notch is gelijk ook de meeste succesvolle; het nummer Mooie Dag wordt opgepikt door landelijke radiostations en heeft meer dan 12 miljoen views op YouTube.

Hierna besluit Jayh samen te werken met Avalon Music en begint langzamerhand weer muziek uit te brengen. Zo brengt hij Ik heb Je, Hoe laat en Ballon uit. Ook levert hij een bijdrage aan Geen Regels van Zefanio, werkt hij samen met SBMG, Frenna, Jonna Fraser en de producer Monsif. In oktober 2016 werkt Jayh Jawson samen met AmsterdamSoundSystem voor de titelsong van de speelfilm “Soof 2’’, genaamd Jodge Me Niet.

In de herfst van 2016 brengt Jayh de single Volgende Stap uit als aankondiging van zijn tweede album Ik Leef. Op het album staan verschillende samenwerkingen zoals Shanee, Sevn Alias, F1rstman en Lijpe. Nadat hij in het voorjaar van 2017 wordt geblessed met een zoon, is Jayh weer in al zijn vrije uren te vinden in de studio. 
OpNext presents: More than just a sound
July 13th 16:00 - 17:00
 
Soulfania
July 13th 14:00 - 16:00
 
OpNext presents: More than just a sound
July 13th 19:30 - 21:00
Part 1 with Angelo King, Melissa Lopes, Mensa, Diquenza, DJ JP, OpNext Soundsystem, MCEE-D and more!
 
 

Pompeia Podium

WERELDDANSDAG
July 13th 14:00 - 21:40
15:45 - 16:00 Afro Kids Dance
16:05 - 16:10 Solution Dance Centre
16:10 - 17:10 Workshop Vivendi Dance Collective
17:25 - 17:45 Samba Dans
17:50 - 18:05 AfroMixChicks
18:10 - 18:25 Hawaï Dans
18:30 - 19:00 Workshop Dance Deusa
19:10 - 19:25 Buikdans
19:30 - 19:36 Nataraja Dance Arts Bollywood
19:41 - 19:45 Vivendi Dance Collective
19:55 - 20:15 Inheemse groep Wayamu
20:25 - 20:50 Limbo
21:00 - 21:40 Awasa/Jose Tojo
 
 

Bijlmer Parktheater

Toekomst Muziek Volume 8/9
July 13th 17:15 - 18:30
Buitenpodium
Live optreden van Hiphop, Afrobeat en trap.
 
DJ AFRO BEAT
July 13th 18:30 - 19:00
Buitenpodium
 
Gescheiden Werelden
July 13th 15:00 - 16:00
Debat
Gescheiden werelden?

Een open gesprek waarin we met elkaar de grenzen van en de complexiteit van toegang bevragen.
Het Kwaku gesprek verkent het thema ‘gescheiden werelden’ vanuit een breed, jong perspectief. Hoe ervaren jongeren afzondering of juist verbinding met andere culturele groepen in de wijk en breder, in de stad. Hoe ervaren zij toegang tot instituten, culturele platforms, het nachtleven enzovoorts. Wat betekent het om queer en zwart te zijn in Nederland? Hoe staat het met de representatie van vrouwen in de stad en het stadsdeel? Wie hebben toegang en wie niet? Wat betekent toegang en hoe kunnen we de grenzen hiervan verleggen? Samen met actieve smaakmakers in de stad kijken we naar deze grenzen en hoe zij zich hiertoe verhouden en deze grenzen bevragen. Samen met Mitchel Esajas (Black Archives en Amsterdam United), Naomie Pieter (Queer en anti-racisme activiste, Pon di Pride), Nona Nahumury (gastdocente gedeelde Nederlandse geschiedenis, Welke Sporen Horen We, oprichter van Speak Up, een maandelijkse bijeenkomst van Afro-Nederlandse jongeren waarbij thema's worden besproken zoals colorism en cultural appropriation) en Lebohang Tlali (fotograaf en cultureel entrepreneur) spreken we aan de hand van de foto’s en statements die de jongeren tijdens de educatieve workshops en op Kwaku hebben gemaakt over toegang in de stad. Samen laten zij met veel verbeeldingskracht, integriteit en durf zien hoe ‘gescheiden werelden’ schuren, samenvloeien en verbonden zijn.
 
N'zassa
July 13th 19:00 - 20:00
Theaterzaal
Uitgevoerd door: We Are On The Move
 
N'zassa
July 13th 16:00 - 17:00
Theaterzaal
Besloten voorstelling
 
 

De Overkant Podium

Vinger.nl
July 13th 14:00 - 22:00
14:00 - 17:00 DJ Contest
17:00 - 19:00 JACK fruit
19:00 - 20:30 Broedplaats HCC Presents: Juan Beukenboom live set & BVNDO
20:30 - 22:00 Vinger.nl & friends met Jeff Croese, Sids, BRT, Jesper Buursink, Ike Melchizedek, DJ Family man, Sascha
 
 

Zondag 14 juli

 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 

Waterkant Podium

KONRAD KOSELLECK BIG BAND
July 14th 16:15 - 17:30
KONRAD KOSELLECK BIG BANDKonrad Koselleck Big Band presenteert: Bijlmer Master Drummers Ontdek onzichtbare talenten uit de Bijlmer. Deze storytelling bigband is voor het eerst op Kwaku met talenten, muziek en verhalen uit de Bijlmer. In De Bijlmer wonen geweldige musici van naam en faam, maar soms zijn ze bijna onzichtbaar en onhoorbaar. De afgelopen 3 jaar hebben Koselleck en zijn bigband samengewerkt met muzikanten, zangeressen en zangers, rappers en spoken word artiesten uit de Bijlmer. “Samen vertellen we verhalen op muziek. Ik noem mijn bigband daarom een storytelling bigband ”, zegt Koselleck. De Master Drummers Koselleck heeft vier master drummers uit de Bijlmer voor dit concert gevraagd: Kofi Ayivor (van de internationaal bekende groep Osibisa), Marius Tjon (van Fra Fra Sound), Yusuf Nuweku (percussionist bij o.a. Womack & Womack, Atongo Zimba en Sabrina Starke) en Derek Simpey Nkansah (Bijlmer Steelband). Het programma vertrekt vanuit de verschillende achtergronden van de meesters: Kofi Ayivor groeide bij de Ewe stam op in Ghana en is diep geworteld in de Afrikaanse muziek; Marius Tjon is in Suriname geboren en heeft zich gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse percussie; Yusuf Nuweku is geschoold in alle Ghanese tradities; Derek Simpey Nkansah blinkt al van jongs af aan uit op steelpan en is muzikaal leider van de Bijlmer Steelband. John O'Brien speelt ook al vele jaren op zijn 'pannen'. Partners Shain Foundation, Vinger.nl, Amaria Kabba Koselleck verbindt mensen met zijn muziek. Al jaren werkt hij daarom samen met Vinger.nl en met Shain Foundation van AnneMarie Tiebosch, wiens dochter Amaria Kabba op Kwaku een speciaal Afrikaans vrouwenlied zingt. De bigband wil met muziek en verhalen als verbindend element en door samenwerking meerdere doelgroepen en culturen bereiken.
 
Rick Gieltjes
July 14th 14:00 - 15:15
 
ROLF SANCHEZ & Latin Society
July 14th 21:00 - 22:00
Rolf Sánchez is een Nederlandse Latin artiest. In 2011 deed Rolf mee aan de Nederlandse X-Factor en werd daarmee bekend bij het grote publiek. Vooral het nummer 'Yo No Se Mañana' sloeg in als een bom. De televisie show bracht hem echter niet genoeg en zo besloot hij naar zijn land van herkomst af te reizen: De Dominicaanse Republiek.

Die beslissing heeft hem geen windeieren gelegd want sindsdien is zijn bekendheid exponentieel gegroeid. Zijn eerste single ‘Ave Maria’ kwam uit in Nederland en werd uitgebracht op Sony Benelux. Met zijn verhuizing naar Miami in 2016 was de eerste stap in de VS gezet en volgde de platencontracten. Na het tekenen bij een van 's werelds grootste platen labels, Sony, volgde een reeks mega hits die begon met de plaat 'Por Si No Te Vuelvo A Ver'. Het nummer bereikte een nummer 1(!) positie op de Amerikaanse Billboard Top 100 Latin American lijst en deed het aantal boekingen toenemen. Wat er voor zorgde dat Rolf zijn podiumervaring kon blijven perfectioneren. Maar het bleef niet bij bij deze hit. Het nummer 'Que se Siente' scoorde in Amerika wederom een nummer 1 plek in de hitlijsten. Maar ook het nummer ‘Vas Entender’ dat in januari 2017 uitkwam stond maar liefst 12 weken in de Billboard charts. Her zorgde ervoor dat hij in de studio belandde met de ster-producers uit de Latin scene die onder andere hits van Pitbull, Marc Anthony en Prince Royce produceerde. Dat Rolf thuis hoort op het podium werd in 2015 benadrukt toen hij bij de Lo Nuestro Awards benoemd werd tot 'Revelation of the Year'.

En voor wie denkt dat dat al een aardig CV is, had Rolf nog veel meer in petto en laat hij in 2018 zijn acteerkunsten zien in de film 'Verliefd op Cuba' en heeft zijn nieuwste single ‘Te Va Doler’ al 20 weken een positie in de charts: nr. 14 in de Tropical Songs chart van Billboard. Ondertussen mogen wij Rolf Sanchez bestempelen als het grootste export product als het om Latin Muziek gaat.
 
SARAH-JANE
July 14th 19:30 - 20:30
Sarah-Jane is een opkomende artiest, die bekend staat om haar dynamisch stijl, opvallende persoonlijkheid en soulvolle stem. Opgegroeid met Soul-en Caribische muziek, kwam zij al vroeg in aanraking met een onderscheidende sound. Dit heeft haar eigen muziek gevormd tot een ‘one-of-a-kind’ sound. Een Symfonie van melodische schoonheid, die niet alleen voor entertainment zorgt, maar ook de ziel wakker schudt. Naast een berg aan ervaringen als achtergrondzangeres, is haar solocarrière ondertussen ook rijk aan vele hoogtepunten. Zo heeft Sarah-Jane twee op elkaar volgende edities opgetreden op het wereldberoemde ‘North Sea Jazz Festival’ en was zij een aantal keer live te zien op Nationale televisie. Daarnaast heeft zij o.a. de ‘Amsterdamse Popprijs 2015’ in ontvangst mogen nemen en is zij in 2016 genomineerd voor twee NPO Radio 6 Soul & Jazz Awards (Best Female Artist & Best Single – “Letter To The Moon”). In 2014 dropte Sarah-Jane haar debuut single ‘Psychedelic Love”. Haar tweede single “Letter to the Moon” volgde in 2015 en een jaar later verscheen “One Of A Kind”. In september 2017 bracht Sarah-Jane haar EP "Black Magic" uit, met 'Water' als debuut single.
 
Stanley Clementina & C-Shaw
July 14th 18:00 - 19:00
Stanley Clementina & C-ShawStanley Clementina is een Zanger en MultiInstrumentalist die zijn strepen al jaren dik heeft verdiend door in de muziek industrie te werken met mensen zoals Jandino, Frenna, Ronnie Flex, Glennis Grace, Nelson Freitas, Shirma Rouse en nog vele meer. Na het uitbrengen van zijn EP getiteld "YDK" waar onder andere 1 van zijn grootste hits "Komehein" op staat, heeft Stanley een begin gemaakt om samen met door hem in leven geroepen Afro Caribbean/ en KompaBand C-SHAW door het land te gaan. Ook zullen zij de grenzen over gaan om mensen te verblijden met hun muziek.


 
 

Tha Block Podium

VIC9
July 14th 19:00 - 19:30
 
YOUNG ELLENS
July 14th 20:30 - 21:00
 
POKE
July 14th 21:20 - 21:40
POKEPOKE Poke, Resinjo Wijngaarde, geboren (17/12/90) in Paramaribo Suriname woont sinds zijn 17e in Nijmegen Nederland. Toen hij begon met rappen was dat in 1e instantie niet zo serieus en meer voor de grap, maar gaandeweg hij er behendiger in werd verscheen hij op zijn 19e (2010) op diverse tracks en releases van diverse Nijmeegse artiesten. Poke voegde zich bij het Nijmeegse collectief “Kamp Ras” dat werd opgezet door frontman Roscovitsch van de Nijmeegse rapgroep Zo Moeilijk. Poke, verre van de doorsnee rapper, een raar mannetje. Poke heeft 3 persoonlijkheden, Poke, Pokro & Wijntje. Poke de rapper, Pokro het vrijgezelle feestbeest en Wijntje de ideale huisvader die houd van kampers muziek. Poke is ook muzikaal lastig te omschrijven, helemaal door de mix van persoonlijkheden. Poke zijn stijl kenmerkt zich doordat hij altijd wel iets Surinaams meeneemt in zijn muziek. Zijn live energie is ongekend en hij gaat dan ook als een wervelwind langs elke club, zaal en festival. September 2015 maakte Nederland kennis met Poke door zijn debuut bij 101Barz, waarna hij in 2016 wederom te zien was voor een nieuwe sessie en te horen was op diverse mixtapes van oa. Kamp Ras, Rotjoch United. Dat zelfde jaar pakte hij door en bracht hij zijn debuut EP “Paradox” uit. Een EP waarop hij zijn beheersing van verschillende muzikale stijlen wilde laten zien en daar zijn eigen draai aan gaf. In 2017 besloot Poke zijn eigen weg te gaan, was hij wederom te zien voor een nieuwe sessie bij 101Barz, ging hij een samenwerking aan met boekingskantoor Missin’Link en tekende hij zijn eerste solo contract bij Nederlands bekendste platenlabel Top-Notch. Het eerste kwartaal van 2018 wordt de vuurdoop voor Poke met zijn single debuut op Top-Notch waarna zijn nieuwe EP niet lang daarna in de lente zal volgen.
 
F.I. & Scarface
July 14th 19:30 - 20:00
F.I. & Scarface
 
VOETJES VAN DE VLOER
July 14th 18:00 - 18:30
Dj GwnJurr en Shaggy MC
 
Young Froeds
July 14th 17:45 - 18:00
 
JuliusRhymz
July 14th 18:45 - 19:00
 
404 Gang
July 14th 16:30 - 16:50
 
VOETJES VAN DE VLOER
July 14th 15:30 - 16:10
Dj GwnJurr en Shaggy MC
 
Ike melchizedek & Krijn aan de Kosmos
July 14th 14:00 - 15:30
 
 

Pompeia Podium

BEAUTY & LIFESTYLE
July 14th 14:00 - 22:00
Met o.a Big Bold & Beautiful, Howard Komproe, Hairshow by Haimi, Kindermodeshow Africaanse print, Workshop soca en nog veel meer..
14:00 - 15:20 DJ
15:20 - 15:40 Kindermodeshow Afrikaanse print
15:45 - 15:50 Dans
15:55 - 16:10 Workshop Soca
16:20 - 16:35 Hairshow by Haimi
16:40 - 16:47 Awasa dansgroep
17:00 - 17:15 SDROOTZ
17:20 - 17:40 Kom proeven met Howard Komproe
17:50 - 18:10 Bridal Modeshow Africa
18:20 - 18:27 Awasa dans
18:40 - 18:55 Fashion Identity and Afropunk
19:05 - 19:20 Neo Hairbraids hairshow
19:30 - 20:05 Big Bold & Beautiful
20:10 - 20:35 Miss Super model world wide
20:35 - 21:05 Danca Deusa
 
 

Bijlmer Parktheater

 

De Overkant Podium

OpNext presents: More than just a sound
July 14th 14:00 - 22:00
Part 2 with Van Snelle, Chavanté, Dylisa, AMG Domina, Dé Panama, Bres, Figogang, Famodis, Releast Clique, Flex, Tranga Rugie, Lirical, Javé  & Demmaa, Delysa, Niva, Chase, OpNext Soundsystem, MCEE-D and 50 more..
 
 

Zaterdag 20 juli

 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 

Waterkant Podium

CELIA & TIMBAZO
July 20th 19:30 - 20:30
 
 
SAMORY-I
July 20th 21:00 - 22:00
SAMORY-IHij komt pas sinds 2015 kijken, maar drukt nu al moeiteloos zijn stempel op de reggaewereld. Samory I maakt oprechte roots reggae met een sterke dub feel. De Jamaicaan grijpt vollenbak terug naar zijn Afrikaanse roots en zijn rotsvaste geloof, zoals te horen is op zijn eerste album Black Gold. Dankzij de grote impact van dat album wil iedereen Samory I live aan het werk zien. Dit jaar bracht hij de single Is it Because I’m Black uit, een eerbetoon aan de burgerrechtenbeweging. Met zijn maatschappijkritische teksten, Afrikaanse (geloofs)thema’s en bezwerende ritmes is de jonge Samory I een grootheid in de dop. Samen met de Black Heart-band komt hij onze Main Stage bestormen.

 
 
Manoushka & TIMBAZO
July 20th 20:00 - 21:00
Manoushka & Timbazo

Een ode aan Celia Cruz - The Queen of Salsa! Wie aan Cuba denkt, denkt aan Salsa. En wie aan Salsa denkt, denkt aan Celia Cruz. In het succesvolle theaterstuk Celia! speelde Manoushka Zeegelaar Breeveld afgelopen seizoen de rol van Cruz. Een voorstelling van Urban Myth over idealen, loyaliteit en identiteit. Allemaal verpakt in een groot spetterend feest met een speciale selectie van latinband Nils Fischer & Timbazo - zij laten al jaren de Salsawereld schudden op haar grondvesten op talloze podia o.a. op North Sea Jazz, Music Meeting en De Wereld Draait Door.

 

 

Het dreamteam Manoushka & Timbazo brengt nu de alle hits van de theatervoorstelling en Celia - ¡Vamos a bailar y gozar al estilo de Celia Cruz! Met Manoushka Zeegelaar Breeveld [Suriname, NL] - zang Oscar Cordero [Venezuela] - trompet Joe Rivera [Puerto Rico, VS] - trompet Marc Bischoff [Duitsland] - piano Samuel Ruiz [Venezuela] - bas Armando Vidal [Cuba] - timbales Nils Fischer [Duitsland] - congas
 
GHANA EXPLOSION
July 20th 16:45 - 17:45
 
Jennifer Cooke
July 20th 14:00 - 16:30
 
MR RAY BASS
July 20th 18:15 - 19:00
MR RAY BASSMr. Ray Bass (Riëndy Holder) is een zingende bassist, drummer, gitarist en songwriter van Curaçao. Op 14-jarige leeftijd begon Riëndy met drummen in zijn plaatselijke kerk en hij ontwikkelde al snel interesse voor gitaar en songwriting. Maar het was toen hij voor het eerst een roestige oude 3-snarige basgitaar pakte bij zijn plaatselijke kerk dat hij absoluut verliefd werd op muziek. Vanaf dat moment werden Ray en de bas onafscheidelijk. Door de ritmische kennis die hij op drums had te combineren met de melodische speelstijl van de gitaar ontwikkelde Ray zijn eigen stijl en geluid op de bas. Hoewel hij zich niet graag beperkt tot slechts één genre, zegt Ray Bass dat zijn muzikale identiteit een fusie is tussen Pop, Rock & Reggae-muziek.
 
 

Tha Block Podium

VOETJES VAN DE VLOER
July 20th 15:20 - 16:00
 
Kimberlee Ramirez
July 20th 21:00 - 22:00
 
ALIYAH
July 20th 17:00 - 17:30
ALIYAHAliyah Kolf (Almere, 9 december 1999) is een Nederlands zangeres en actrice die in 2011 het vierde seizoen van Holland’s Got Talent won. Ze won oa. een masterclass van zangeres Jennifer Hudson een eigen auto en platencontract. Als jeugdster bloeide Aliyah helemaal op en bracht diverse hits zoals: L.O.V.E, Yeah Yeah Yeah, Wolk, Shop-a-holic and more. In 2014 maakte Aliyah haar acteerdebuut en kreeg de hoofdrol in de film Heksen bestaan niet. Verder schitterde Aliyah in andere films & series zoals De Ludwigs.In de zomer van 2017 maakte Aliyah een comeback met het nummer lanceerde ze oa de hits Lover & Bestfriend in samenwerking met Monsif en Kaviaar & Champagne in samenwerking met SBMG. Tegenwoordig is Aliyah aan het werken aan haar debuut EP die zal verschijnen in de zomer van 2019.
 
NANA FOFIE
July 20th 18:30 - 19:00
 
LAUWTJE
July 20th 19:00 - 19:30
 
Zefanio
July 20th 20:30 - 21:00
 
Cháyenne,Pearl Ramos,Anisha,FMC
July 20th 16:00 - 17:00
16:00 - 16:15 Pearl Ramos
16:15 - 16:30 FMC
16:30 - 16:45 Anisha
16:45 - 17:00 Cháyenne
 
Shann
July 20th 14:00 - 14:30
 
DJ Solange
July 20th 14:30 - 15:20
 
Casey, Roxyrosa
July 20th 17:30 - 18:00
17:20 - 17:35 Casey
17:35 - 17:50 RoxyRosa
 
 

Pompeia Podium

BIGI SMA DEY
July 20th 14:00 - 18:00

Op deze dag worden 65+’ers uit Amsterdam-Zuidoost op Kwaku in het zonnetje gezet in de Pompeia tent.


Bigi Sma dey i.s.m P-team Zuidoost


P-team staat voor Participatie-team: Het bestaat uit actieve vrouwen met verschillende culturele achtergronden. Het P-team organiseert jaarlijks de Bigi sma dey op het Kwaku Summer Festival. Deze dag is speciaal bedoelt voor senioren uit de zorginstellingen die niet zelf naar het Kwaku Summer festival kunnen komen.


 
STEW
July 20th 19:00 - 22:00
Afro DJ's
 
 

Bijlmer Parktheater

 

De Overkant Podium

Ye Bo Game
July 20th 14:00 - 22:00


Ye Bo Game' betekent in het Twi (Ghanese dialect) 'Wij spelen het spel' en wordt gebruikt wanneer je het naar je zin hebt, goed voelt, jezelf wilt boosten of aan het winnen bent. Door middel van spel & muziek brengt Ye Bo Game mensen bij elkaar om leuke herinneringen op te halen en te creëren. Voor de Overkant zal Ye Bo Game een speciale editie presenteren! 
 
 

Zondag 21 juli Roze Zondag

 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 

Waterkant Podium

Roze zondag by TOTALLY
July 21st 14:00 - 22:00
 
 

Tha Block Podium

Roze Zondag by Totally
July 21st 14:00 - 22:00
 
 

Pompeia Podium

BLACK QUEER & TRANS RESISTANCE NL X LEGENDARY MOTHER MARINA ULTRA OMNI
July 21st 14:00 - 22:00

Panel 1: 

Samenwerking met SouthEast united 14.30 - 15.30

Panel 2: 

50 years of Dutch Stone Wall 15.45 - 16. 45


WORKSHOP: TYHPOON, Vogue Femme 16.45 - 17.15

Kiki 17.30 - 21.00

 
 

Bijlmer Parktheater

Bijlmer Parktheater met o.a Graziella Hunsel and ZO Jazz Lounge, DJ Emahstar & Superhuman: Kalpana Raghuraman
July 21st 14:30 - 20:00
Studio 2:

14:30 - 16:00 Mil Colores Workshop

Buitenpodium: 

14:00 - 17:00 DJ marvel
17:00 - 19:00 Graziella Hunsel and ZO Jazz Lounge
19:00 - 20:00 DJ Emahstar

Theaterzaal:

15:00 - 16:00 Gouden dans
16:00 - 17:00 Superhuman: kalpana Raghuraman
 
 

De Overkant Podium

 

Zaterdag 27 juli Molukse dag

 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 

Waterkant Podium

MOLUKSE DAG
July 27th 14:00 - 22:00
14:00 - 15:00  TRIPLETS
15:00 - 15:25   KABARESI
15:30 - 16:00   Sierra Latupeirissa
16:10 - 16:40   Nicky Manuputty presents Saxx in the city
16:40 - 17:30   Jethro Angkotta
17:30 - 18:30   Onderkoffer
18:30 - 19:00   Karen Pooroe
19:20 - 20:00  Doddie Latuharhary
20:10 - 20:50  Yopi Latul
21:00 - 22:00  Houjstd band ft Doddie Latuharhary & Yopi Latul
 
 

Tha Block Podium

HOODSTOCK PRESENTS
July 27th 14:00 - 22:00
Vinger.nl
Soultrash
Waxfiend
Ocho&Ibs
Benjayh
Bokoesam
Jarreau Vandal
Hosted by 4Shobangers
 
 

Pompeia Podium

Molukse dag
July 27th 14:00 - 22:00
14:00 - 14:30 DJ FrankyBooi
14:30 - 14:50 Polowano
15:00 - 15:20 Moluks Geheugen
15:45 - 16:30 Band Luar Biasa
16:45 - 17:15 Kabaresi
17:30 - 17:50 Soul2Soul
17:55 - 18:25 Rafa - Nani & Homez
18:25 - 18:30 DJ Teddy Talapessy
18:30 - 19:15 Remmenlos
19:15 - 20:00 DJ Teddy Talapessy
20:00 - 20:30 Trio Rudy de Queljoe
21:00 - 21:30 Heavenly Heroes
21:30 - 22:00 DJ Teddy Talapessy
 
 

Bijlmer Parktheater

Molukse dag in Bijlmer Parktheater met o.a LaguDua & Documentaire 'Waste Time'
July 27th 14:00 - 20:30
Hosted by Nona Nahumury

Studio 1:

14:30 - 16:00 Opening door ''Upu'' Pika Nendissa & Uru Systems
16:00 - 17:30 Documentaire Waste en Q&A door Building the Baileo

Buiten Podium:

14:00 - 14:30 Hosted by Nona Nahumury
14:30 - 17:30 Spoken word met Marley Latumahina & Rogero, Live Music by Ray Dessauvagie, en Lautan Biru door Susan Tehupuring.
17:30 - 18:30 Tifa: Tiga Batang Rumah
19:00 - 20:00 SLuiting door ''Upu'' Pika Nendissa & Uru Systems

Theaterzaal:

16:00 - 17:30 LaguDua2: Delta Dua
 
 

De Overkant Podium

Tribe World Wide
July 27th 14:00 - 22:00
14:00 - 18:00 Afro Revolution of Dance opgericht door @Trishiaagia The afrodance Queen van Nederland. Doe mee aan haar Afrofusion dansworkshop of probeer de andere dans workshops Afrohouse, Kuduro, Afrobeat
18:00 - 19:00 Joenes
19:00 - 20:00 Kindomsound
20:00 - 21:00 Fumilayo
21:00 - 22:00 Bamba el Mansour
 
 

Zondag 28 juli

 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 

Waterkant Podium

NYUN TIN
July 28th 19:30 - 20:30
 
DJ SAM SHAYDEE
July 28th 15:00 - 16:45
 
SABROSO
July 28th 21:00 - 22:00
SABROSOMuziekgroep Sabroso ook wel de “ Gezelligste band van Nederland “ genoemd is een jong en zeer dynamisch orkest met een muzikale specialisatie op het gebied van Surinaams, Zuid Amerikaans en Hindipop.

Het orkest is dan ook geen onbekende in de hedendaagse muziekwereld en is zowel in Nederland als in Suriname razend populair. Het orkest heeft haar sporen in de muziekwereld dan ook ruimschoots verdient.

SABROSO, hetgeen letterlijk “lekker” in het spaans betekend, bestaat uit 12 zeer getalenteerde muzikanten waaronder de zeer talentvolle allround zangeres Karin Baitali die op het vocale gebied weer op haar beurt wordt bijgestaan door Vishaal Krul voor de Bollywood nummers en Setish Bindraban die o.a. de Surinaamse nummers voor zijn rekening neemt.

Naast een sterke ritme en harmonische sectie heeft de het orkest ook nog eens een zeer professionele en ijzersterke blaassectie bestaande uit Trompet, Saxofoon en Trombone.

De band staat muzikaal onder leiding van de zeer getalenteerde en Golden Award Winner trompettist Setish Bindraban die o.a. het podium heeft mogen delen met grootheden als Oscar D’leon (Venezuela), Las Chicas del Can (Dom.Rep), James Carter (USA), De Nazaten van Prins Hendrik (NED), Vinod Rathot (India), Kassav en vele anderen…….

Gelet op de enorme muzikale ervaring van de bandleden is het orkest dan ook in staat uw evenement of het nu gaat om een festival, bedrijffeest, bruiloft of traditioneel huwelijk muzikaal om te toveren tot een onvergetelijke dag!

 

 
 
PASSION
July 28th 18:15 - 19:00
PASSION
 
 

Tha Block Podium

OCHO & IBS
July 28th 17:30 - 18:00Ocho & Ibs is een duo uit de Bijlmer, die in 2017 hun succesvolle debuut-EP 'F. De Koning' hebben gereleasd. Zo stonden ze op Woo Hah! en werden ze verkozen als Talent v/d Maand door 101Barz. Onlangs hebben ze hun nieuwe EP 'Nonchalgie' gereleased, deze EP staat voor hun eigen movement / religie; het geloven in jezelf. Met hun werk willen ze meer creativiteit in de scene brengen, wat ook terug te zien is in hun unieke videoclips, artworks en visuals.
 
INDIGO
July 28th 14:00 - 22:00
Ocho & Ibs, Jordy Money, Henkie T en Project YG
 
 

Pompeia Podium

HINDOSTAANSE DAG
July 28th 15:00 - 20:15
 
 

Bijlmer Parktheater

Bijlmer Parktheater met O.a De Aluku's, Comparsa Sabor Dominicano
July 28th 14:00 - 20:00
Buitenpodium:

14:00 - 14:30 DJ Elmahstar
14:30 - 16:00 Comparsa Sabor Dominicano: Machaco & Merengue
16:00 - 17:30 DJ Elmahstar
17:30 - 18:30 Embre Di Rabu: Muziek workshop
18:30 - 19:00 DJ Elmahstar
19:00 - 20:00 Afro Cuban Dance Workshop & Live Percussie

Theaterzaal:

16:00 - 17:00 De Aluku's: Kula Skoro

 
 
 

De Overkant Podium

 

Zaterdag 3 augustus

 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 

Waterkant Podium

AMILI
August 3rd 16:45 - 17:30
AMILIA Mili is vuur. Als zij en haar band het podium betreden ben je binnen enkele seconden om. De mix van soul, funk, urban en hiphop zorgt ervoor dat je onmogelijk stil kunt blijven staan, en met haar weergaloze performance en ijzersterke teksten pakt ze je aandacht! “Ik wil de energie die ik in mijn muziek en mijn optredens stop overdragen op het publiek. Ik wil dat ze voelen wat ik voel, dat ze tevreden naar huis gaan en dat ik wat voor ze betekend heb.”

A Mili (Milaisa Breeveld) is een van oorsprong Surinaamse zangeres. In 2015 scoort ze daar een grote hit met de single Geblinddoekt. Ze maakt de oversteek naar Nederland waar ze gaat studeren aan de ArtEZPopacademie in Enschede. Al snel wordt ze opgemerkt en opgepikt door artiesten als Typhoon, Kenny B en Jeangu Macrooy, en speelt samen met laatst genoemde op plekken als Lowlands, North Sea Jazz, ESNS en DWDD. Ondertussen verzamelt A Mili een band om zich heen, waarmee ze aan haar eigen repertoire werkt.

A Mili heeft in 2018 een succesvolle Popronde gedaan, waarbij ze na haar show op het eindfeest de Paul Smits Award (publieksprijs voor de beste performer van de Popronde) in ontvangst mocht nemen.Ze deed twee shows op ESNS 2019, en stond de afgelopen maanden meerdere malen in Tivoli Vredenburg en de Melkweg.Ondertussen heeft ze hard gewerkt inde studio,en nu is A Mili klaar voor wat komen gaat.
 
Naks Kawina Loco
August 3rd 21:00 - 22:00
 Naks Kawina Loco
 
DJ Sigi
August 3rd 14:00 - 16:45
 
KIZZME
August 3rd 19:30 - 20:30
KIZZMEKIZZME de #1 opkomende live (Urban) Kizomba / Semba band. De band bestaat uit Antillianen, Cabo's en Surinamers, wat zorgt voor een fris en unieke saus. Kizomba is de nieuwe salsa, maar behalve KIZZME is er geen andere band die de balans heeft gevonden tussen de elektrische en organische sound van kizomba. KIZZME brengt je live kizomba als een sensuele kus in je oor.
 
OPO YEYE
August 3rd 18:00 - 19:00
 
 

Tha Block Podium

AFROLOSJES & GOWTU
August 3rd 20:00 - 22:00
 
RUM ON THE ROCKS
August 3rd 18:00 - 19:00
 
 

Pompeia Podium

Hofi Sablika
August 3rd 14:00 - 21:00
 
 

Bijlmer Parktheater

 

De Overkant Podium

 

Zondag 4 augustus

 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00
 • 21:00
 • 22:00
 

Waterkant Podium

KENNY SMITH
August 4th 16:30 - 17:30
 
BRYAN B
August 4th 19:30 - 20:30
BRYAN BBryan B Aaaa Tribute to Luther VANDROSS
 
ESSE & FRIENDS
August 4th 21:00 - 22:00
 
DJ JENNIFER COOKE
August 4th 14:00 - 16:30
 
LATINO BM ROYALE
August 4th 18:00 - 19:00
LATINO BM ROYALENeem reggaeton, bachata, salsa, doe er een scheutje soca en merengue bij y ahí esta! Latino BM Royalel! De top muziekformatie van de bekende PALTOE Brothers met topvocalisten vanuit Venezuela, Cuba en Santo Domingo.

Latino BM Royale is vooral bekend om zijn repertoire met show, spektakel, entertainment, sound waar zang en muzikaliteit op nummer 1 staat. Met een 12-koppig ijzersterke muzikale bezetting van de “grootste” artiesten uit de Latin-Surinaamse muziekscène levert Latino BM Royale professionele muziek voor een groot publiek en vertaalt de culturele grenzen van het Swingend Latin en het Moderne Westen in haar songs met een spetterende authentico ritmesessie en een daverend blazerssectie.

 

De band is van internationaal kaliber en heeft uitverkochte shows in het buitenland gegeven zoals in Amerika, Spanje, Italië, Engeland, Venezuela, Duitsland, Turkije, België, Dubai e.a. landen. Het repertoire van Latino BM Royale is voor elk evenement variërend en anders. Ieder evenement word omgetoverd tot een uniek tropisch feest festijn. De band vertaalt eigen hitsongs en klassieke hits in Latinopop, Salsa, Merengue, Reggaeton, Bachatta, Zouk, Reggae etc.

 

Latino BM Royale heeft diverse Awards mogen ontvangen voor hun muzikale prestaties zoals de Latin popawards in 2010, 2012, 2014. Deze band is daarom op alle grote podia en evenementen te vinden. Latino BM Royale: “The guys who shakes you to the ground”
 
 

Tha Block Podium

Latifah
August 4th 20:00 - 20:30
 
TABITHA
August 4th 19:00 - 19:30
  
Jamrock
August 4th 20:30 - 22:00
 
 

Pompeia Podium

Mini Kwaku Stars
August 4th 14:00 - 22:00
 
 

Bijlmer Parktheater

Open Mic – The stage is yours!
August 4th 14:00 - 18:00
Wil jij optreden op de laatste dag van het Kwaku Summer Festival? Geef je dan op voor de OPEN MIC op het buitenpodium van het Bijlmer Parktheater. The stage is yours! Onder muzikale begeleiding van een professionele live band, Dj Harvey King en met host Daphne Scheerlink.

Voor wie?
Zangers van 6 tot 100 jaar
Solisten of zanggroepen
Alle muziekstijlen zijn welkom
Deelname is gratis

Info en aanmelden?
Stuur een mail met jouw naam en telefoonnummer naar talent@bijlmerparktheater.nl. Dan ontvang je een volledig aanmeldingsformulier.
 
 

De Overkant Podium