Zo 17 juli Bollywood, Baithak Gana & Hindipop

hindoe dagkopie

Zo 17 juli Bollywood, Baithak Gana & Hindipop

Musicus Raj Mohan heeft voor deze dag een heel divers cultureel programma samengesteld waarbij tradities en hedendaagse uitingen elkaar afwisselen. Op deze dag is o.a aandacht voor diverse muziek-en dansstijlen, die door contractarbeiders uit India meegenomen zijn naar Suriname en van daar naar Nederland zijn gebracht. De middag begint met een traditionele Hindoestaanse brassband die het festival terrein op gaat om het publiek naar Pompeia te trekken.

PROGRAMMA MET O.A

Muziekgroep optreden: Tassa, een traditionele Hindoestaanse brassband die het Kwaku festivalterrein opgaat om mensen op de programmering van de Pompeia tent te attenderen waar het programma zich afspeelt. De Tassa bands zijn erg populair in de Caribisch Hindoestaanse gemeenschappen in Trinidad, Guyana en Suriname.
Literaire lezing dood Stephan Sanders ter ere van schrijver Anil Ramdas, die in 2012 is overleden.
Een lezing door Stephan Sanders, die heel wat jaren intensief samen heeft gewerkt met Anil Ramdas. Met o.a. de schrijfsters Henna Goudzand, Karin Amoetmatkrim en Orchida Bachnoe

Dansschool Ashakiran met Baithak dans en Bollywood dans
Een Bollywood dansworkshop.
De Bollywood dans is een mengvorm van zeer klassiek en zeer modern. De klassieke, traditionele Indische dansen als basisingrediƫnt worden vermengd met Westerse dansen zoals streetdance en Arabische dansen zoals buikdans.

Dansoptreden: Londa ke Naach
Dans die door mannen in vrouwenkleren wordt uitgevoerd. Vrouwen mochten vroeger niet in het openbaar dansen vandaar dat mannen de vrouwenrollen overnamen.
Surmala Baithak Gana
Saagat Sangeet Samadj o.l.v. Ustaad M, Sewnandan & Londa ke Naach: GlenRadhe